{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Janši prerano za izjave o pobjedniku, priznaje ljevici šanse za vladu

F
22.9.2008. u 08:33
0
0
Janši prerano za izjave o pobjedniku, priznaje ljevici šanse za vladu
0
Janši prerano za izjave o pobjedniku, priznaje ljevici šanse za vladu
Foto: AP
Slovenski premijer i predsjednik konzervativne Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša je komentirajući privremene rezultate nedjeljnih parlamentarnih izbora prema kojima su oporbeni socijaldemokrati (SD) Boruta Pahora tijesno dobili izbore izjavio da pobjednik još nije odlučen i da valja pričekati dok se ne prebroje glasovi poslani poštom i oni iz inozemstva.
"Za sada još ne možemo govoriti o relativnom pobjedniku", rekao je Janša, dodajući da je potrebno da se pričekaju rezultati glasovanja iz inozemstva koji se očekuju za osam dana.

"O relativnom pobjedniku moći ćemo govoriti tek nakon što se prebroje svi glasovi", rekao je Janša, dodajući da bi izborni rezultat nakon što prispiju glasovi poslani poštom iz Slovenije i oni koje će izborna komisija dobiti iz inozemstva mogao biti promijenjen, a njegova stranka po broju mandata u parlamentu sasvim izjednačena sa Socijalnim demokratima (SD) Boruta Pahora.

Uz to, Janša je upozorio da niti tri stranke lijevog centra koje su pred izbore nastupale u "neformalnoj koaliciji" i koje žele sastaviti vladu nemaju natpolovične većine u parlamentu, prema dosadašnjim rezultatima, jer zajedno imaju 43 zastupnika u parlamentu koji broji 90 mjesta.

Janša je međutim, kako je prenijela Slovenska tiskovna agencija STA, priznao da je više izgleda za sastavljanje vlade lijevog centra jer njegova stranka unatoč tome što je dobila broj glasova kao na izborima prije četiri godine nije uspjela uvjeriti glasače da joj daju uvjerljivu većinu potrebnu za formiranje stabilne vlade desnog centra, a iz parlamenta po sadašnjim podacima ispada i Bajukova Nova Slovenija (NSI) koja je bila njegova glavna koalicijska partnerica u dosadašnjoj vladi.

Predsjednik te stranke Andrej Bajuk u nedjelju je nakon objave rezultata priznao da je razočaran i najavio da će stranci ponuditi ostavku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: