Ivo Josipović
0

"Jako bih volio da Tadić dođe na inauguraciju"

Sarajevo-x.com
"Jako bih volio da Boris Tadić dođe", kazao je novoizabrani hrvatski predsjednik Ivo Josipović u intervjuu za srbijansku agenciju Beta. Naime, Tadić je nedavno izjavio kako neće doći na Josipovićevu inauguraciju ukoliko dođe predsjednik Kosova Fatmir Sejdiju.

Ivo Josipović je istakao kako su sve zemlje koje imaju dobre diplomatske odnose s Hrvatskom dobile isto pismo poziva za inauguraciju koja je zakazana za 18. februara 2010. godine, te da bi zaista volio tog dana sresti se sa Tadićem.

"Meni je jasno da imamo drugačiji odnos prema Kosovu i prema činjenici da Kosovo postoji. Razumijem traume koje Srbija ima oko toga, ali i realitet Kosova sa kojim imamo diplomatske odnose. Državu smo priznali, prema tome moramo je tretirati kao svaku drugu državu", kazao je Josipović.

Da Boris Tadić treba doći na inauguraciju novog šefa Hrvatske, Ive Josipovića, slaže se i odlazeći hrrvatski predsjednik Stjepan Mesić koji je istakao kako je Tadićevo mjesto upravo tu zajedno s liderima drugih zemalja, a posebno s liderima zemalja regije.

"Od nas bi bilo licemjerno da priznamo Kosovo, a da ne pozovemo kosovskog predsjednika na inauguraciju", zaključio je Mesić.