HDZ pod istragom USKOK-a
0

Jadranka Kosor: Ovo je najteži trenutak u historiji HDZ-a

Sarajevo-x.com
Jadranka Kosor
Jadranka Kosor
HDZ Hrvatske je zapao u najtežu situaciju od svog osnivanja, potvrdila je ovo i premijerka te zemlje i šefica stranke. Kako pišu tamošnji mediji, HDZ je pod istragom USKOK-a zbog pranja novca.

"Ako bude trebalo, svi članovi stranke i predsjedništva stranke su spremni dati iskaze o tome kako se stranka financirala", rekla je šefica HDZ-a Jadranka Kosor, prenosi Jutarnji list.

Stranci je jučer i službeno potvrđeno kako je pod istragom USKOK-a zbog crnih fondova, odnosno pranja novca.

Ono što je dobro za Hrvatsku, za hrvatski narod i hrvatske građane, dobro je i za HDZ. Interesi naroda su za nas iznad stranačkih ineteresa - rekla je Kosor.

"Curenje informacija je kazneno djeo i za to će neko odgovarati. Zašto istrage koje moraju biti tajne nisu tajne, zašto i odakle cure informacije? Isto kao i u borbi protiv korupcije nećemo prestati tražiti odgovore na ta pitanja, rekla je Kosor.

U nastavku je dodala: "Istrage se ne bojimo, ako dođe do daljnjih koraka dogodit će se ono što se ima dogoditi".

Ona vjeruje da se HDZ kao stranka može vratiti u baraku na Jarunu i iz ovog procesa izaći kao čvrsta stranka koja je prva Hrvatsku povela u borbi protiv korupcije.

Na pitanje hoće li iz moralnih razloga podnijeti ostavku jer je i njena predsjednička kampanja iz 2005. predmet istrage, rekla je da neće.

"Ma ni govora o tome što nagađate, da piše u nekim dokumentima, to su apsolutna nagađanja. Nitko od vas nije dio USKOK-a ni Državnog odvjetništva, vi niste istražitelji, puno ste naštetili i HDZ-u i borbi protiv korupcije. Moje se ime ne navodi u ovoj istrazi, ali ništa od toga ne namjeravam govoriti vama niti bilo kojoj drugoj javnosti. Ja ću govoriti tamo gdje treba", kazala je Kosor.

O finansiranju predsjedničke kampanje iz 2005. godine Kosor je rekla da tu nema ništa sporno.

"Ta kampanja se financirala legalno, mi smo moćna stranka, mi imamo puno novaca iz budžeta, iz članarina, a imamo pravo i na legalne donacije. Ta je kampanja bila financirana na najlegalniji mogući način", potvrdila je Kosor.