{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Izvještaj Dicka Martyja je antialabanski inspirisan"

F
28.12.2010. u 18:29
0
6
"Izvještaj Dicka Martyja je antialabanski inspirisan"
0
"Izvještaj Dicka Martyja je antialabanski inspirisan"
Zamjenik premijera Albanije Ilir Meta izjavio je u utorak da je izvještaj izvjestioca Vijeća Evrope Dicka Martyja o trgovini ljudskim organima, krijumčarenju oružja i droge na Kosovu i u Albaniji, antialbanski inspirisan.
"Izvještaj Dicka Martyja je uime onih krugova koji nisu nikada bili saglasni s nezavisnošću Kosova, koji se nisu slagali s integracijom Kosova i Albanije u evroatlantske tokove", rekao je Meta u Đakovici, nakon razgovora s predsjednikom općine Palom Lekajem, javio je Tanjug.

Meta je kazao da "nije prvi put da su nacionalističko-ekstremni krugovi u Srbiji inspirisali" napade prema Kosovu i Albaniji.

On je najavio da će Albanija pokrenuti intenzivnu međunarodnu kampanju, da razomtri taj, kako je rekao, uvredljiv izvještaj.

Zamjenik albanskog premijera je na čelu Odbora za upravljanje interventnim stanjem izazvanim poplavama u zoni Skadra, na sjeveru Albanije, a Đakovica je bila među prvima koja je poslala pomoć za prevazilaženje stanja.

Meta se u Đakovici, zajedno s ministrom poljoprivrede Albanije Gencom Rulijem, sastao i s predsjednicima općina Uroševac, Prizren, Dečani i Junik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: