U beogradskom autobusu
0

Izgorjeli djevojka i starac, troje teže ozlijeđeno

FENA
Foto: novagradiska.com
Foto: novagradiska.com
U autobusu, koji je jutros na autocesti Zagreb-Lipovac kod Staroga Petrova Sela iz nepoznata razloga sletio s ceste, udario u ogradu i zapalio se, poginuli su 16-godišnja Beograđanka i 76-ogodišnji Nišanin, a šest je osoba ozlijeđeno, od kojih tri teže, doznaje se u novogradiškoj bolnici i policiji.

U nesreći autobusa, koji je iz Splita u Beograd prevozio 34 putnika, poginuli su Jelena Berdon i Miroslav Veljković, doznaje se od Zlatka Mirkovića, predsjednika i glasnogovornika Županijskog suda u Slavonskom Brodu, istražni sudac kojega je vodio očevid.

Autobus beogradskog autoprijevoznika "Laste" vozio je 33-ogodišnjak koji nije bio pod utjecajem alkohola, izvijestila je glasnogovornica brodsko-posavske Policijske uprave Kata Nujić.

Iako je očevid završio, još se ne zna zašto je autobus oko 4.30 sati sletio s autoceste i udario u ogradu, pri čemu je probijen spremnik s gorivom, nakon čega je izbila vatra. Autobus je potpuno izgorio.

Od pomoćnika ravnatelja novogradiške bolnice Dražena Oršulića doznaje se da su tri lakše ozlijeđene osobe nakon kirurške obradbe puštene, a tri su zbog teških ozljeda i većih opeklina zadržane na bolničkom liječenju. Jedna od njih, 68-ogodišnja Viktorija Vujičević, s opeklinama drugog i trećeg stupnja koje su zahvatile više od 40 posto tijela prebačena je u Zagreb.

Vatrogasci su autobus gasili oko pola sata, a za to je vrijeme promet autocestom bio zatvoren.