{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz Umaga za Beograd krenula "Štafeta bratstva i jedinstva"

S
17.5.2011. u 22:23
0
18
Iz Umaga za Beograd krenula "Štafeta bratstva i jedinstva"
0
Iz Umaga za Beograd krenula "Štafeta bratstva i jedinstva"
Foto: iPress.hr
Iz Umaga je danas za Beograd krenula hrvatsko-slovenačka "Štafeta bratstva i jedinstva", posvećena bivšem predsjedniku SFRJ Josipu Brozu Titu.
Štafeta je, uz partizanske pjesme, krenula ispred umaškog kafića "Tito" u 12.44 sati, a ispred Kuće cvijeća u Beogradu, gdje je Tito sahranjen, trebalo bi da stigne na "njegov rođendan" 25. maja.

"Cilj naše štafete je uklanjanje barikada i da se bratski narodi iz bivše države približe", rekao je Rade Ilić /69/ koji je poveo štafetu u 30 godina starom Mercedesu ukrašenom slikama Broza.

Ispred umaškog kafića okupilo se danas oko 50 poštovalaca bivšeg jugoslovenskog predsjednika, uglavnom članova Društva "Josip Broz Tito" Istarske županije, Titova Republika i Komunističke partije Hrvatske u osnivanju, koja je organizator i ovogodišnje štafete.

Neki od okupljenih nosili su plave pionirske kape i značke s Titovom likom, kao i nekoliko transparenata na kojima je pisalo "Bratstvo i jedinstvo, temelji naših naroda", "Tito, legenda socijalizma, ne umire" i "Što je više kleveta i laži, Tito nam je sve miliji i draži".

Turisti su znatiželjno posmatrali i fotografisali okupljene. Ovogodišnja štafeta izrađena je u Laškom u Sloveniji. Štafeta je iz Umaga krenula put Novigrada, Poreča i Buzeta, a zatim u Rijeku i Kumrovec odakle bi, kako je najavljeno, 25. maja trebalo da stigne u Beograd.

U SFRJ se 25. maja obilježavao Dan mladosti u čast rođendana Josipa Broza Tita.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: