{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivo Vajgl: Eskalacija sukoba u Kumanovu ugrožava stabilnost regiona

S
9.5.2015. u 18:36
0
23
Ivo Vajgl: Eskalacija sukoba u Kumanovu ugrožava stabilnost regiona
0
Ivo Vajgl: Eskalacija sukoba u Kumanovu ugrožava stabilnost regiona
Ivo Vajgl (Foto: AFP)
Stalni izvjestilac Evropskog parlamenta za Makedoniju Ivo Vajgl ocijenio je danas da sukobi makedonske policije sa naoružanim grupama u Kumanovu predstavljaju prekretnicu i da bi njihova eskalacija ugrozila stabilnost cijelog regiona.
"Današnjim krvavim sukobima u Kumanovu i ljudskim žrtvama, politička kriza u Makedoniji dostigla je po svemu sudeći presudnu tačku za budućnost zemlje koja već deset godina čeka na otvaranje pregovaračkih poglavlja za pristupanje EU", naveo je Vajgl u saopštenju.

On je istakao da Makedonija u ovom trenutku zaslužuje svu pažnju EU i međunarodne zajednice i da bi destabilizacija države lako mogla da ima teške posljedice za stabilnost jugoistočne Evrope.

Vajgl je pozvao sve makedonske državne institucije, uključujući parlament, koga je opozicija napustila nakon što su lideri najveće opozicione partije optuženi za pokušaj državnog udara, da se uključe u sprečavanje fizičkog i verbalnog nasilja i terorizma.

On je naglasio da je na političkim liderima da spriječe eskalaciju nasilja na ulicama, kako od strane demonstranata, tako i od policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: