Određene mjere opreza
0

Ivo Sanader za tri dana izlazi iz zatvora

Sarajevo-x.com
Ivo Sanader
Ivo Sanader
Ivo Sanader može se braniti sa slobode, odluka je Optužnog vijeća Zagrebačkog Županijskog suda.

Optužno vijeće odlučilo je da neće produživati pritvor bivšem hrvatskom premijeru. USKOK-u je dat rok za žalbu od tri dana, nakon čega bi Sanader trebao biti pušten na slobodu.

Određene su mu mjere opreza, što znači da neće moći kretati se van Zagreba i svakog ponedjeljka će morati javljati se sudiji, objavili su hrvatski mediji.

Optužno vijeće je odlučivalo o prijedlogu USKOK-a da se nakon podizanja optužnice u slučaju Fimi-medija Sanaderu odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Podsjetimo, optužnica u slučaju Fimi-medija podignuta je jučer protiv protiv Ive Sanadera, Mladena Barišića, Ratka Mačeka, Branke Pavošević, Nevenke Jurak, Anite Lončar, Bojana Dimića, Hrvatske demokratske zajednice i trgovačkih društava Fimi Media, Ani-Lon i Onida zbog počinjenja kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zloupotrebe položaja i ovlasti te zloupotrebe položaja i ovlasti u pomaganju.

Bivšem premijeru Hrvatske i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu se sudi za ratno profiterstvo zbog uzimanja 3,6 miliona kuna (480.000 eura) provizije od Hypo banke, te za primanje 10 miliona eura mita od čelnika mađarske naftne kompanije "Mol", kojoj je zauzvrat navodno omogućio preuzimanje upravljačkih prava u hrvatskoj "Ini".