Odlučeno
0

Ivo Sanader izbrisan iz HDZ-a!

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Jadranka Kosor, predsjednica hrvatske Vlade i HDZ-a objavila je, na danas održanoj press konferneciji, da je Ivo Sanader izbrisan iz te stranke. Za njegovo izbacivanje bilo je 16 glasova članova predsjedništva stranke, tri su bila protiv, a dva suzdržana.

Odluka je to predsjedništva HDZ-a koje je zasjedalo danas od 15 sati u sjedištu stranke u Zagrebu. Odluka koju su članovi donijeli znači da od danas Sanader više nije ni obični član stranke.

Kosorova je novinarima rekla da se stranka i Sanader nisu tako dogovorili i da se ovako ne može postupati.

"Niko iz strane ne može otići, a ostati ili ostati, a otići. Ja kao predsjednica Vlade i stranke ne mogu i neću voditi stranku i snositi odgovornost dok neko drugi vuče poteze", rekla je Kosorova.

Prema Statutu HDZ-a, Sanader kao počasni predsjednik HDZ-a uživa doživotnu funkciju, no čini se da je pronađen način da zaobiđe Statut HDZ-a i izbriše iz članstva.

Podsjećamo da je Sanader, koji je 1. jula bez objašnjenja odstupio sa čela vlade i HDZ-a, juče je na konferenciji najavio svoj povratak u politiku i aktiviranje statutarne uloge počasnog predsjednika stranke, zbog, kako je naveo, lošeg izbornog rezultata kandidata HDZ-a u prvom krugu predsjedničkih izbora, te lošeg stranačkog rukovodstva.