{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivo Sanader bi danas mogao izaći iz zatvora

F
6.10.2015. u 13:05
2
9
Ivo Sanader bi danas mogao izaći iz zatvora
2
Ivo Sanader bi danas mogao izaći iz zatvora
Ivo Sanader (Foto: Arhiv)
Završeno je ročiste na kojem je Izvanraspravno vijeće (IRV) zagrebačkog Županijskog suda razmatralo prijedlog kaucije odbrane bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, a odluka će biti objavljena u 14 sati.
Ročište, zatvoreno za javnost, na kojem su bili i predstavnici USKOK-a, Sanader i njegovi branioci Jadranka Sloković i Goran Suić, trajalo je oko sat i 15 minuta.

Sudsko vijeće treba odlučiti hoće li priznati dvije nekretnine kao garanciju da Sanader neće bježati dok se bude branio sa slobode od optužbi za korupciju.

Sanaderu je Vrhovni sud Hrvatske u četvrtak ukinuo presudu te mu produžio istražni zatvor u slučaju Fimi media i zamijenio ga kaucijom od 1,6 miliona eura.

Na odluku IRV-a stranke imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu. Tek nakon pravomoćnog rješenja Sanader bi mogao izaći iz zatvora u Remetincu.

Prihvatili li sud garanciju, na zagrebačkom Općinskom sudu će se provesti uknjižba nekretnina, a Sanader mora obećati da neće bježati. Zbog opasnosti od bijega Sanader na slobodi neće smjeti napuštati svoje boravište, bit će mu oduzet pasoš i sudu će se morati javljati svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

Prema neslužbenom objašnjenju teoretski je moguće da Sanader još danas bude pušten iz zatvora, ako sud prihvati prijedlog garancije, USKOK se odrekne žalbe i provede uknjižbu nekretninina.

Ako se jedna od strana u postupku bude žalila na odluku Izvanraspravnog vijeća Vrhovnom sudu, za što imaju rok od tri dana, puštanje Sanadera iz zatvora moglo bi se razvući na još nekoliko dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: