Ivo Josipović građanima: "Neću vas razočarati!"

F
FENA
11.1.2010. u 08:17
0
20
Ivo Josipović građanima: "Neću vas razočarati!"
0
Ivo Josipović građanima: "Neću vas razočarati!" Ivo Josipović (Foto: AFP)
"Neću vas razočarati", poručio je Ivo Josipović hrvatskim građanima nakon što je Državno izborno povjerenstvo sinoć potvrdilo njegovu pobjedu na predsjedničkim izborima.
"Na početku kampanje rekao sam vam: pouzdajem se u vas, a vi se možete pouzdati u mene. I sada, u izbornoj noći, u trenutku naše zajedničke pobjede mogu samo ponoviti: neću vas razočarati", izjavio je Josipović, novi hrvatski predsjednik. Građanima je poručio kako, ujedinjeni s njim u velikom savezu za pravdu, kreću na put ka novoj Hrvatskoj.

"Mi smo snaga koja mijenja izgled ove zemlje, ruši temelje svih nepravdi i stvara bolju Hrvatsku. Stvara Novu pravednost, onu koja se temelji na radu, dostojanstvu, domoljublju i poštenju. Čeka nas velik posao, iskušenje koje ćemo svladati", rekao je.

Josipović je naglasio da sinoćnja pobjeda nije samo njegova, već i svih poštenih ljudi, svih koji vjeruju u bolju i pravedniju Hrvatsku, zemlju u kojoj se rad plaća, a kriminal kažnjava.

Posebno se obratio biračima koji mu nisu dali glas na izborima, poručivši im kako će biti i njihov predsjednik. "Želim spajati, a ne razdvajati, želim služiti svim građanima", rekao je.

Josipović je naglasio kako će u njegovom mandatu Hrvatska postati članica EU i nastaviti zastupati evropske vrijednosti poput ljudska prava, prava nacionalnih manjina, vjerskih sloboda, ali i odlučno se boriti protiv korupcije i kriminala.

"Povjeravajući mi glas na ovim izborima prepoznali ste potrebu da se ujedinimo u borbi s korupcijom i kriminalom koji su najozbiljnija prijetnja svakog gospodarskog razvoja, ali i svakog napretka društva uopće", poručio je biračima.

Kao vrijednosti na kojima će temeljiti svoj mandat naveo je Domovinski rat i herojstvo hrvatskih branitelja, hrvatski antifašizam, rad uz dostojnu platu, znanje i sposobnost kao kriteriji uspjeha, razumijevanje, tolerancija.

"Ne bojte se! Pobijedit ćemo ovu tešku ekonomsku krizu, pobijedit ćemo korupciju i kriminal, pobijedit ćemo siromaštvo i bijedu! Hrvatska će konačno biti zemlja kakvu zaslužujemo, dom svih poštenih ljudi", rekao je Josipović.

Na potpori je zahvalio porodici, svim protukandidatima među kojima i onom kojega je večeras pobijedio, Milanu Bandiću, predsjedniku države na odlasku Stjepanu Mesiću, svojoj stranci SDP-u, udrugama, volonterima. Posebnu je zahvalu uputio članovima svog izbornog stožera. "Bili smo velik, ali dobro usklađen orkestar koji je uvježbao i danas premijerno izveo veliku pobjedničku simfoniju. Repriza će biti za pet godina", poručio je Josipović.


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: