|

Ivica Dačić gost večerašnje emisije Recite Al Jazeeri

Ivica Dačić gost večerašnje emisije Recite Al Jazeeri
12
Klix.ba
9.1.2013. u 13:25
13
komentara
12

dijeljenja
Ivica Dačić gost večerašnje emisije Recite Al Jazeeri Ivica Dačić
Gost novog izdanja emisije Recite Al Jazeeri, koja se emituje večeras u 21:30 sati, je Ivica Dačić, premijer Srbije.
Premijer Srbije, Ivica Dačić u intervuju Al Jazeeru, odgovarajući na pitanje o odnosima s Hrvatskom je rekao: "Nije to pitanje simpatije ili antipatije, mi smo države koje moraju da sarađuju", te izrazio uvjerenje da će u nekoliko sljedećih mjeseci, doći do susreta s premijerom Hrvatske Milanovićem.

Dačić je s novinarom Al Jazeere Đorđom Kostićem razgovarao i o pregovorima s Kosovom i posredovanju Brisela, te o susretu s Haradinajem, a izjavio je: "Ako bi on bio premijer, ja ne bih imao kud".

Upitan o svojoj relaciji s Dodikom, Dačić je rekao da ga Dodik nije podržao u predsjedničkim izborima, ali da su Beogradu važniji specijalni odnosi s RS-om nego ko tamo vlada.

Premijer Dačić je prokomentarisao i odnose s Evropskom unijom: "Mnoge kolege premijeri mi kažu kako Evropa nije idealna zajednica, kako u njoj ima mnogo problema, ali ti koji mi to govore već su u Evropskoj uniji. Nisam opčinjen Evropskom unijom, ali za Srbiju ne vidim bolje rješenje. Dajte da mi uđemo u Evropsku uniju, pa ako ne valja onda ćemo da izađemo".

Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...