|

Ivan Pernar napustio NU2: Stanković mi nije dao govoriti o zločinima Izraelaca nad Palestincima

Ivan Pernar napustio NU2: Stanković mi nije dao govoriti o zločinima Izraelaca nad Palestincima
0
Klix.ba
13.11.2016. u 14:55
197
komentara
0

dijeljenja
Ivan Pernar napustio NU2: Stanković mi nije dao govoriti o zločinima Izraelaca nad Palestincima
Ivan Pernar, saborski zastupnik i član Živog zida, gostovao je dana u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 koju vodi Aleksandar Stanković. Pernar je emisiju napustio nakon 15 minuta.
Iz studija je otišao izvrijeđavši HRT i pod izgovorm da mu se ne dopušta do kraja odgovoriti na pitanje.

Nakon prekida emisije Pernar se oglasio na Facebooku.

"Stanković me pitao zašto obrazovni program HRT-a smatram lošim, ja sam rekao da je to iz puno razloga, a jedan od njih je i taj što šute o etničkom čišćenju 750.000 Palestinaca i otimanju njihove imovine. On me u tom trenutku prekinuo jer nije htio da kažem da je Izrael država stvorena na etničkom čišćenju, kada sam shvatio da mi neće dozvoliti da odgovorim na njegovo pitanje do kraja, odlučio sam napustiti studio. S takvim neprofesionalnim novinarom ne želim raditi", napisao je Pernar.

Na početku emisije se osvrnuo na poreznu reformu.

"Nije problem da se naše plaće zamrznu. Problem je da se porezni teret prebacuje na najsiromašnije. Upozoravali smo ugostitelje, fiskalizacija će vas uništiti - dio je globalne agende - kontrola nad svakom transakcijom - to je mjera protiv građana. Kad su izbori u pitanju, onda se glasa za one koji dižu poreze", rekao je Pernar.Dodao je da je sada sam bliži SDP-u.

"HDZ koristi ucjene i pritiske, radi se o jezivoj stranci. Kada su nas zvali da damo podršku Plenkoviću, rekli su da će nas progoniti ako nećemo. Prikazuje nas se kao kriminalce, lopove. Čim smo odbili ponudu krenulo je bombardiranje kroz medije, mene se prikazivalo kao najvećeg kriminalaca. Mediji se koriste u svrhu vršenja političkog pritiska. Mjesec dana nakon izbora po nama se sistematski lupalo, htjelo nas se slomiti. HRT je partijska televizija, u službi HDZ-a, sistemski prikriva problem korumpiranih institucija. Sjećam se kad su stranački skup HDZ-a prenosili četiri sata, ni Sabor nisu toliko prenosili", požalio se Pernar.

Založio se zatim za ukidanje televizijske pretplate uz opasku da iako ima televizor pretplatu nema namjeru plaćati nikada.

Stanković ga je pitao bi li onda on ukinio sve HRT-ove kanale, ali Pernar je poželio nešto reći o Palestini te je zaprijetio odlaskom iz studija ako mu Stanković ne dozvoli da završi.

Voditelj mu je rekao da se ne žesti, a Pernar ga je počeo ispitivati hoće li mu dozvoliti da završi.

"Vidim da mi ne dozvoljavate da kažem do kraja, odlazim iz emisije! Želim vam svako dobro, rekao je na kraju Pernar i otišao, a Stankoviće je emisiju odjavio.
Prijavi grešku


Komentari (197)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...