Naslušao se "horor priča"
172

Ivan Pernar dobio sina, odbio vakcinaciju i vitamin K

D. B.
Ivan Pernar (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Ivan Pernar (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Hrvatski političar i kandidat za predsjednika te zemlje Ivan Pernar odbio je vakcinaciju novorođenog sina.

Pernar je poznat po tome što promoviše antivakcinacijsku politiku te je to demonstrirao na primjeru vlastitog djeteta, sina Noe koji se rodio jutros. Odluku je saopćio putem Facebooka.

"Želim se zahvaliti svom osoblju Karlovačke opće bolnice na vrhunski obavljenom porodu, na ljubavi koju su pružili mojoj ženi i brizi za dijete nakon poroda. Mali Noa je zaplakao samo kad je išao van, sad ne plače, dugačak je bio 51 cm i težak 3.250g. Dijete je hvala Bogu dobro i zdravo, pa se zahvaljujem i onome u kojeg mnogi ne vjeruju, ali ja osobno vjerujem. Hvala svima vama na čestitkama i zahvaljujem vam za ljubav koju ste iskazali. Što se tiče samog termina, rođen je s danom ili bolje rečeno par sati zakašnjenja.

Trebao se roditi 10. augusta, ali je vodenjak iznenadno puknuo danas u 4 ujutro pa smo kroz sat vremena došli do bolnice. Rodio se u 11 sati otprilike. Također, odbili smo da se djetetu daju ikakva cjepiva jer imam loša iskustva s prvim sinom, a naslušali smo se iz prve ruke svakakvih horor priča od drugih roditelje. Cijepljenje sa sobom nosi rizik koji je za mene i njegovu majku Viktoriju, inače zubaricu, bio neprihvatljiv. Ne vjerujemo u imunitet krda, niti imamo mentalitet krda. Imamo svoje mišljenje i nemamo namjeru popustit pritisku medija i farmaceutske industrije", napisao je Pernar.

Podsjetimo, on je u januaru javno govorio da vitamin C može izliječiti gripu te je preporučio uzimanje velikih doza ovog vitamina, ali i davanje dojenčadima putem izdojenog mlijeka.

Zbog toga je doživio brojne kritike, a između ostalih su reagovali psihijater Herman Vukušić i ministar zdravstva Milan Kujundžić, dok je stranka Pametno podnijela prijavu zbog nadrilijekarstva.