{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Italija zainteresirana za drugi blok u nuklearci Krško

F
16.9.2008. u 21:49
0
0
Italija zainteresirana za drugi blok u nuklearci Krško
0
Italija zainteresirana za drugi blok u nuklearci Krško
Italija je zainteresirana za moguću gradnju drugog bloka nuklearke u Krškom, potvrdio je u utorak prigodom posjeta Trstu na konferenciji za novinare talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini, govoreći o suradnji na području buduće transgranične euroregije i suradnji sa Slovenijom na području energetike, javila je Slovenska tiskovna agencija (STA).
O toj suradnji bilo je riječi na nedavnom susretu u Rimu izaslanstava dviju vlada koja su vodili Frattini i slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel.

Frattini je potvrdio da je Italija zainteresirana za gradnju drugog nuklearnog bloka u Krškom, o čemu bi slovenska vlada informacije trebala predati talijanskoj energetskoj kompaniji Enel. Gradnja drugog nuklearnog bloka u Krškom jedan je od energetskih projekata u dugoročnom strateškom planu Slovenije do 2024. godine, koji je predložila vlada Janeza Janše.

Frattini je u Trstu također izjavio da je sa Slovenijom potrebno uskladiti i planove o gradnji terminala za tekući plin blizu Trsta budući da je Slovenija do sada više puta iznijela rezerve zbog mogućih ekoloških prekograničnih utjecaja takvoga projekta.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: