{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Italija podržava Banov prijedlog o rekonfiguraciji UNMIK-a

F
FENA
20.6.2008. u 20:02
0
0
Italija podržava Banov prijedlog o rekonfiguraciji UNMIK-a
0
Italija podržava Banov prijedlog o rekonfiguraciji UNMIK-a
Ambasador Italije u UN-u Marchelo Spatafora izjavio je danas na sjednici Vijeća sigurnosti u New Yorku da njegova zemlja podržava prijedlog generalnog sekretara UN-a Ban Ki-moona o rekonfiguraciji međunarodnog civilnog prisustva na Kosovu.
"Neizvjesnost nije ni u čijem interesu, a prije svega nije u interesu manjina na Kosovu", rekao je Spatafora, ocijenivši da će ciljevi UN-a - stabilizacija Kosova i čitave regije - biti "bolje ispunjeni ukoliko se omogući pojačana uloga Evropske unije pod 'kišobranom' UN".

"Pojačana uloga EU na Kosovu pomoći će i buduću integraciju Kosova u EU", rekao je italijanski ambasador u UN-u, dodavši da "međunarodna zajednica mora ostati angažirana na Kosovu koliko god to bude bilo potrebno".

Spatafora je ocijenio da je "Kosovo na putu stabilizacije i izgradnje demokratskih institucija, ali da ipak postoje nedostatci koje treba ispraviti", navodeći da je "ohrabrujuće što i Beograd i Priština smatraju potrebnim da se nađe rješenje za međunarodno prisustvo na Kosovu".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: