Italija: Klizišta odnijela jedan život, dvije osobe nestale

S
SRNA
23.11.2011. u 10:25
0
1
Italija: Klizišta odnijela jedan život, dvije osobe nestale
0
Italija: Klizišta odnijela jedan život, dvije osobe nestale
Obilna kiša na Jugu Italije izazvala je klizišta u kojima je jedno lice poginulo, dva lica se vode kao nestala, dok je jedan voz juče izletio iz šina na Siciliji i u Kalabriji, saopštile su lokalne vlasti.
Jedan sedmogodišnji dječak pronađen je mrtav u selu nedaleko od Mesine na Siciliji, gdje je u klizištu uništeno nekoliko kuća, a spasioci još tragaju za jednim čovjekom i njegovim sinom.

Vozač buldožera teško je povrijeđen kada ga je odnio talas blata. Nedaleko odatle, u Kalabriji, voz koji saobraća između Lamecije Terme i Katanzara ispao je iz šina kada je jaka kiša izazvala klizište.

Dvadesetak putnika voza zadobilo je lakše povrede. Nepovoljni vremenski uslovi najavljeni su i za danas, posebno u oblasti Katanzara i Mesine, zbog čega su vlasti zatvorile nekoliko škola.

U oblasti Mesina zbog porasta vodostaja srušen je jedan most, zbog čega je pedesetak osoba ostalo odsječeno od svijeta. Zbog poplava i klizišta privremeno je obustavljen saobraćaj na željezničkoj liniji Palermo-Mesina.

U gradu Milazo djelimično je poplavljena bolnica, a u mjestu Kastroreale saobraćaj je otežan pošto su brojne ulice neprohodne zbog vode.

Gradonačelnik Mesine Giuseppe Buzzanca naložio je zatvaranje svih škola u gradu, a stanovnicima preporučio da ostanu u kućama.

Jaka kiša je padala i na istočnoj obali Sardinije i škole su zatvorene u oblasti Nuoroa i dijelu Kaljarija.

Poplave i klizišta prijavljeni su nedaleko od Kaljarija, kao i problemi u automobilskom saobraćaju.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: