Antonija ni danas nije pronađena
0

Istražitelji će zaroniti u "riječni džep"

Sarajevo-x.com
Antonija BIlić
Antonija BIlić
Tijelo 17-godišnje Antonije Bilić iz Drniša u Hrvatskoj ni danas nije pronađeno, ali će ronioci zaroniti u "riječni džep" kod mosta Brljan, gdje je pronađen ženski donji veš, da bi vidjeli ima li šta u njemu, javio je za Dnevnik.hr reporter s terena.

U potrazi za tijelom nestale djevojke danas je pretraženo korito rijeke Krke od hidrocentrale Miljacke prema Roškome slapu, akumulacijsko jezero Štikade kod Gračaca i jezero u Svetom Roku, te područja uz put od Prezida do Gračaca.

Ranije se policija sa 15-ak vozila hitno uputila prema jezeru Sveti Rok kod Gračaca gdje su ogradili cijelo područje.

Portparol policije Marica Kosor rekla je da je dosadašnjom pretragom terena pronađeno mnogo predmeta, ali da oni treba da budu forenzički pregledani, pa se prije rezultata vještačenja ne može govoriti da li se mogu dovesti u vezu sa Antonijom Bilić, koja je nestala 7. juna.

Od kada je vozač kamiona Dragan Paravinja priznao da je ubio Antoniju Bilić i bacio je u rijeku Krku, u potrazi učestvuje više od 160 policajaca, vojske, vatrogasaca i gorske službe spašavanja sa psima tragačima, te grupa slovenačkih policajaca i vojnika sa sonarom za pretraživanje riječnog dna.

Paravinju, koji je osumnjičen za ubistvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić, danas su ponovno ispitali hrvatski istražitelji u zatvoru "Kula" u Istočnom Sarajevu, a zamjenik direktora policije MUP-a Hrvatske Milijan Brkić rekao je da je osumnjičeni sarađivao s hrvatskim istražiteljima tokom dočasovnog razgovora i da će informacije koje je dao biti analizirane kako bi se što uspješnije nastavila potraga za djevojkom.

Mediji u Hrvatskoj navode da Paravinja nije želio advokata i da je odbio poligraf, ali će hrvatski istražitelji tražiti od njega da ide na poligraf, ali ga na to ne mogu prisliti.