Slobodan Homen
0

"Istraga o Šariću će dovesti do zanimljivih lica"

SRNA
Darko Šarić
Darko Šarić
Državni sekretar Ministarstva pravde Srbije Slobodan Homen izjavio je da će finansijska istraga koja se vodi protiv Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina, obuhvatiti i neke ljude iz svijeta biznisa i političare.

Homen nije želio da precizira da li će istraga obuhvatititi i neke crnogorske državljane, uz napomenu da je najbolje pustiti tužilaštvo da odradi svoj posao do kraja.

"Istraga će sigurno obuhvatiti i neke ljude iz svijeta biznisa, kao i političare, ali najbolje je da ne prejudiciramo stvari. Ono što je sigurno da će istraga obuhvatiti i neka zanimljiva lica", rekao je Homen za podgorički "Dan".

On je rekao da se trenutno prikupljaju dodatni dokazi i da je potrebno vrijeme da se sve odradi na kvalitetan način.

Homen ističe da slučaj "Šarić" nije priča samo o narko klanu, već o velikoj mafiji transnacionalnog karaktera, koji je novac od trgovine koakinom pokušala da legalizuje u brojne privredne grane. 

"Logika funkcionisanja takvog klana kaže da oni to nisu mogli da urade bez pomoći političkih struktura više država. Na policiji i tužilaštvu je da pronađu istraže sumnju, pronađu dokaze, a nama ostalim da ih ne ometamo u tom poslu već podržavamo. Kompromisa i odustajanja ne sme da bude, ma kakvi izazovi i prepreke bili na putu", rekao je Homen.