{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Istjerat ćemo Ratka Mladića iz rupe"

F
20.8.2010. u 08:36
0
18
"Istjerat ćemo Ratka Mladića iz rupe"
0
"Istjerat ćemo Ratka Mladića iz rupe"
Vladimir Vukčević
Srbijanski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da će Ratka Mladića "istjerati iz rupe" i da je danonoćni rad nadležnih organa doveo do pronalaženja snimaka i telefonskih razgovora Mladića, koji su u februaru zaplijenjeni u njegovoj kući.
Vukčević je u intervjuu "Presu" rekao da sada preslušava razgovore koje je tajno snimao bivši komandant Vojske RS-a, a koji su već predani haškom tužilaštvu.

"Istjerat ćemo Ratka Mladića iz rupe. Vjerujem da sam bio vrlo jasan u toj izjavi. Dvadesetčetverosatni rad u tom cilju koji provode sve službe i državni organi ove zemlje u okviru Akcionog tima do sada je doveo do veoma korisnih materijala: snimaka telefonskih razgovora, njegovih bilježnica...", istakao je Vukčević.

On je podsjetio da je to dostavljeno Haškom tribunalu (ICTY) i dalje se koristi doprinoseći procesima koji se tamo vode.

Vukčević je rekao da nikada nije spominjao ostavku ako ne pronađe Mladića, već će biti uporan i raditi do kraja. On je kazao da je potpuno ista aktivnost državnih organa i službi usmjerena i ka drugom haškom bjeguncu Goranu Hadžiću i njegovom prebacivanju u Haag.

"Između njega (Hadžića) i Ratka Mladića u tom smislu nema razlike", dodao je Vukčević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: