Kosovska Mitrovica
0

Ispitano sedam svjedoka o ubistvu i ranjavanju Srba

SRNA
Kosovska Mitrovica (Foto: Reuters)
Kosovska Mitrovica (Foto: Reuters)
Kosovska policija uzela je izjave sedam svjedoka - šest Albanaca i jednog Srbina, od kojih niko nije proglašen osumnjičenim za ubistvo, odnosno pokušaj ubistva Srba u naselju Brđani, u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, izjavio je portparol kosovske policije Besim Hoti.

Hoti je beogradskim medijima rekao da će istražne ekipe kosovske policije i Euleksa, kao i nadležnog tužilaštva odlučiti da li će privedeni i dalje imati status svjedoka.

"Istražna jedinica zajedno sa Euleksom u fazi je prikupljanja mogućih materijalnih dokaza. Istražioci uzimaju izjave od očevidaca u svojstvu svjedoka, ali kakav će status dalje biti tih lica to će odlučivati tužilaštvo. Za sada nemamo nijedno uhapšeno lice u svojstvu osumnjičenog za ubistvo i pokušaj ubistva", dodao je Hoti. 

On je naveo da je kosovska policija juče pretresla pet kuća u naselju Brđani, a da je na mjestu ubistva i ranjavanja Srba pronašla čahure.

Euleks je pozvao sve da se uzdrže od nasilnih reakcija i da puste "vladavinu prava da odradi svoj posao", napominjući da to uključuje i mogućnost slobodnog kretanja pripadnika Euleksa kako bi sprovodio ovu i druge istrage, što je u skladu sa njegovim mandatom.

Prije dva dana nepoznata lica su u naselju Brđani pucala na četvoricu Srba od kojih je jedan preminuo od posljedica ranjavanja.

Stradao je Savo Mojsić (28), teško je povrijeđen Radoš Vukićević, dok su povrijeđeni Veljko Đorđević i Dejan Vukomanović jučer pušteni na kućno liječenje.