Slučaj "Antonija Bilić"
1

Ispitani kolege Dragana Paravinje

FENA
Dragan Paravinja
Dragan Paravinja
Na današnjem ročištu na Županijskome sudom u Šibeniku u kaznenom postupku protiv Dragana Paravinje, optuženom za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne Antonije Bilić te za pokušaj silovanja Marine Damjani, ispitano je pet svjedoka.

Po riječima sutkinje u postupku Nives Nikolac, ispitano je pet svjedoka od šest pozvanih. Svjedočili su, rekla je Nikolac, Paravinjini kolege iz firme za utovar i istovar robe u kojoj je radio u vrijeme kad je počinio kaznena djela koja mu se stavljaju na teret te svjedok koji je 7. juna prošle godine, na dan nestanka Antonije Bilić, bio na mostu preko Čikole, gdje je maloljetnica posljednji put viđena.

Nova ročišta u postupku održat će se 20. i 24. aprila te 9. i 10. maja, do kada bi trebali biti ispitani svi svjedoci, izvijestila je Nikolac.

Nakon toga svoje će zaključke iznijeti sudski vještaci, rekla je sutkinja, dodajući kako još nije provedeno psihijatrijsko vještačenje Dragana Paravinje.

Ni optužba ni odbrana nisu predlagale nove svjedoke, no s obzirom na opseg suđenja, ono ne može završiti do kraja maja, ustvrdila je Nikolac.

Na kraju je rekla kako se Paravinja nije žalio na novog advokata po službenoj dužnosti Ankicu Giljanović.