{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iskusni slovenski političar zaposlio se u klaonici

F
26.8.2015. u 11:57
15
21
Iskusni slovenski političar zaposlio se u klaonici
15
Iskusni slovenski političar zaposlio se u klaonici
Franc Pukšič
Jedan od poznatijih slovenskih političara morao se nakon punih 18 godina zastupničkog staža zaposliti u privatnom preduzeću za preradu mesa i to ne na mjestu savjetnika direktora, nego kao - šef klaonice.
Diplomirani elektroinžinjer Franc Pukšič (60) u parlament je prvi put izabran 1996. godine, ali na lanjskim prijevremenim izborima nije uspio osvojiti novi mandat. Nakon što je istekla godina u kojoj je primao novčanu nadoknadu kao bivši parlamentarac, zaposlio se u tvornici mesa i mesnih prerađevina "Košaki" iz Maribora, objavili su mediji.

Da je u svojoj firmi zaposlio nekoć istaknutog političara potvrdio je vlasnik "Košaka" Marko Žerak. On je tvrtku kupio nakon što je ona restrukturirana zbog velikih dugova prema državnim bankama. Žerak je novinarima rekao da je Pukšiča zaposlio na radnom mjestu "šefa poslovne jedinice klaonica", ali više nije htio reći, dok je Pukšič novinarima uskratio svaki komentar, rekavši da za njih nema nikakve informacije.

Pukšič je sredinom devedesetih vodio parlamentarni odbor koji je proučavao nepravilnosti u procesu privatizacije i pretvorbe i niz drugih istražnih komisija, a bio je poznat po vrlo oštroj retorici i nastupima koje su neki smatrali populističkima.

U parlament je prvi put izabran kao član Slovenske demokratske stranke (SDS) Janeza Janše, a 2004. je prešao u Slovensku pučku stranku (SLS) Janeza Podobnika.

Niz godina bio je i vrlo popularni gradonačelnik manje štajerske općine Destrnik koju je ekonomski preporodio, osobito vješto koristeći programe koje je finansirala Evropska unija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: