{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


INTERPOL vratio potjernicu za Hernadijem i odlučio u korist Hrvatske

F
17.11.2018. u 19:00
2
13
INTERPOL vratio potjernicu za Hernadijem i odlučio u korist Hrvatske
2
INTERPOL vratio potjernicu za Hernadijem i odlučio u korist Hrvatske
Izvršni odbor INTERPOL-a u subotu je na sjednici u Dubaiju odlučio u korist Republike Hrvatske i dopustio cjelovito vraćanje međunarodne potrage INTERPOL-a za Zsoltom Tamasom Hernadijem, saopćio je MUP RH.
Podsjeća se da u oktobru 2016. godine Izvršni odbor INTERPOL-a nakon dugog i iscrpnog postupka odlučio ukinuti traganje za Hernadijem putem INTERPOL-a i zabraniti Republici Hrvatskoj da koristi kanale INTERPOL-a u ovom predmetu.

Kao države članice Europske unije, Hrvatska i Mađarska upućene su da riješe svoj prijepor pred nadležnim tijelom Europske unije, nakon čega od Izvršnog odbora mogu zatražiti ponovno razmatranje INTERPOL-ove potrage za Hernadijem.

Nakon što je u julu ove godine Evropski sud pravde u Luksemburgu presudio u korist Republike Hrvatske, hrvatski Ured INTERPOL-a odmah je zatraženo vraćanje INTERPOL-ove potrage za Hernadijem, čime je još jednom pokrenut postupak konzultacija i rješavanja sporova među državama članicama INTERPOL-a.

Međunarodna potjernica za predsjednikom Uprave MOL-a Zsoltom Hernadijem raspisala je Hrvatska zbog sumnje da je podmitio bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: