Hrvatska
0

"Ingra" prodaje zagrebačku Arenu

SRNA
Zagrebačko preduzeće "Ingra" objaviće sutra ujutro međunarodni javni tender za prodaju višenamjenske dvorane Arene Zagreb koja je izgrađena povodom Svjetskog rukometnog prvenstva, prenose hrvatski mediji.

"Ingra" je i ranije najavljivala mogućnost prodaje ukoliko se način finansiranja ne usaglasi sa hrvatskom Vladom, gradom Zagrebom i Zagrebačkim holdingom, dok gradski čelnici smatraju da to "Ingra" ne može učiniti bez saglasnosti Grada sa kojim je potpisala ugovor, jer Zagreb redovno izmiruje obaveze.

Iz "Ingre" za sada ne žele da komentarišu tender, koji su, navodno, raspisali da bi utvrdili koliko tačno mogu zaraditi, ističući da se radi o legitimnom i transparentom procesu za ispitivanje interesa kupaca, ali da ne treba isključiti prodaju ako stigne dobra ponuda.

Prema potpisanom ugovoru, Vlada i grad Zagreb idućih 28 godina za Arenu bi trebalo da plaćaju po 7,5 miliona eura godišnje, dok nakon sedam godina imaju pravo otkupa dvorane za 80,4 miliona eura.

U ovom projektu javni partner je grad Zagreb, a privatni preduzeće "Ingra", koje je finansiralo izgradnju sportske hale.