Slučaj u Velikoj Gorici
1

Incident u dječjem vrtiću u Hrvatskoj: Dijete progutalo sredstvo za čišćenje

L. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dijete od godinu i sedam mjeseci hospitalizovano je zbog oštećenja sluznice nakon što je progutalo sredstvo za čišćenje u dječjem vrtiću u Velikoj Gorici u Hrvatskoj.

Dijete je, prenose hrvatski mediji, dotaknulo površinu na kojoj je bilo sredstvo za čišćenje, a potom prste stavilo u usta. Iz vrtića kažu kako dijete srećom neće imati teže posljedice.

Tvrde kako je nemili slučaj uslijedio zbog greške čistačice koja je sredstvo za čišćenje nanijela na površinu koju nije dobro obrisala i isprala.

"Čistačica nije postupila po pravilima struke. Ona to nije trebala čistiti dok djeca borave u skupini, svi zaposlenici imaju jasne upute. Osoblje nam je educirano, imamo četiri zdravstvene djelatnice, svi imaju položene ispite i zaštitu na radu", rekla je osnivačica vrtića Karmen Pavlić.

Svi su, kaže ona, šokirani i potreseni ovim događajem.

"To je stresno i za nas i za osobu koja je to napravila, a da ne govorim o roditeljima i što oni prolaze. Situacija je očajna", istaknula je Pavlić.

Ispričala je da su kontaktirali i odvjetnika s obzirom na to da je riječ o ozbiljnoj povredi radne dužnosti, što neće proći bez određenih mjera. Nije isključena ni mogućnosti da će osoba koja je napravila grešku dobiti i otkaz, no o tome će se još odlučivati.

"Ne znam što da kažem. Ta je osoba dugo zaposlena kod nas. Mi radimo s djecom i kod nas pogreške nisu dopuštene, one se ne bi smjele događati. To je stresno i za nas i za osobu koja je to napravila, a da ne govorim o roditeljima i što oni prolaze. Situacija je očajna", podijelila je Pavlić.