Ivo Josipović
0

"Inauguracijski program skroman - novac iz rezerve"

FENA
Ivo Josipović (Foto: Reuters)
Ivo Josipović (Foto: Reuters)
Novoizabrani hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je danas u Splitu da će program njegove inauguracije biti skroman, odbacivši medijske informacije da bi nedostatak novca mogao dovesti u pitanje svečanost jer, kako je rekao, "sredstva se mogu osigurati iz 'rezerve sredstava' koja predsjednikov ured dobiva iz proračuna".

Josipović se u županijskoj gospodarskoj komori sastao s privrednicima iz Splitsko-dalmatinske županije.

Odgovarajući poslije na novinarska pitanja, Josipović je najavio da će se kao sutvorac vanjske politike zauzimati za "agresivniju" ekonomsku politiku u ponudi hrvatskih proizvoda na stranim tržištima.

Nastojat ću se s premijerkom Jadrankom Kosor i ministrom vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem dogovoriti da privredna diplomatija bude što stručnija, aktivnija, pa možda i agresivnija u ponudi hrvatskih proizvoda, najavio je Josipović.

Kazao je da su mu se privrednici požalili kako nedostaje dugoročna razvojna strategija kako bi se znalo što treba proizvoditi. Josipović je također rekao da će s vladom razgovarati i o potrebnim mjerama na koje su danas upozorili privrednici.

Iako su bili najavljeni, župan Ante Sanader (HDZ) i gradonačelnik Željko Kerum nisu prisustvovali sastanku. Josipović to nije želio komentirati, već je samo rekao kako ne zna zašto dvojica čelnika nisu došla na sastanak.