Regija
0

Ilić: Pregovori sa SPS su završeni

FENA
Predsjednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da su pregovori narodnjačke koalicije i Srpske radikalne stranke s koalicijom okupljenom oko Socijalističke partije Srbije završeni iako zvaničnog obavještenja o prekidu pregovora nije bilo.

"Jasno nam je da su pregovori završeni i da Ivica Dačić paralelno vodi nejavne pregovore s Demokratskom strankom", izjavio je Ilić listu "Danas", i dodao da očekuje odlazak koalicije Nove Srbije i Demokratske stranke Srbije u opoziciju.

Ilić je izrazio uvjerenje da će i sporazum o formiranju vlasti u Beogradu koji su usaglasile narodnjačka koalicija, radikali i socijalisti također biti raskinut.

"Pitanje je samo šta će biti povod za razvrgavanje ovog dogovora i u kom trenutku će se desiti. To mora biti bezbolno i za socijaliste, koji su tokom potpisivanja garantirali neraskidivost sporazuma čašću i poštenjem", rekao je Ilić.

Ilić je ocijenio da će nova vlada koju će činiti lista "Za evropsku Srbiju" i koalicija okupljena oko SPS-a biti konglomerat različitih ideologija i "internacionalni bućkuriš" budući da su na njegovom stvaranju radili Turska, EU i SAD.

Ilić je novoj vladi poželio sreću, ali i izrazio žaljenje zbog toga što su mu leđa okrenuli ljudi poput Veroljuba Stevanovića, Vuka Draškovića, Sulejmana Ugljanina i Dragana Markovića.

"Mnogi su se na političkoj sceni održali baš zahvaljujući meni. Sve je to, uostalom, ljudski i srpski", rekao je Ilić.