Milo Đukanović
0

I dalje bez ambasadora Crne Gore u Beogradu

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je kako još nisu stvoreni uslovi da Crna Gora pošalje svog ambasadora u Srbiju te da neće nikoga moliti da primi njenog službenog predstavnika, objavili su u utorak podgorički mediji.

Đukanović je rekao kako od Srbije očekuje da osigura normalne uslove kako bi crnogorski ambasador u Beogradu bio dobrodošao.

"Onaj ko je protjerao crnogorskog ambasadora morat će se potruditi da nas uvjeri da je on dobrodošao kako bi osigurali dostojanstvo Crne Gore i dostojanstvo ambasadora koji će predstavljati Crnu Goru na bilo kojoj adresi, pa i u Beogradu", kazao je Đukanović.

Crnogorski premijer je kazao da je Crna Gora zainteresirana sa Srbijom graditi dobre odnose, ali da ne želi nikoga moliti da primi njenog ambasadora.

Đukanović je zamjerio "pojedincima iz Beograda" koji su se, kako je rekao, neprimjereno ponašali kada su "podučavali" Crnu Goru šta treba raditi kada je u pitanju imenovanje ambasadora u Beogradu.

Srbijanska vlada protjerala je u oktobru prošle godine crnogorsku ambasadorku Anku Vojvodić iz Beograda nakon što je Crna Gora priznala nezavisnost Kosova. S druge strane, Crna Gora nije poduzela recipročnu mjeru i srpski ambasador u Podgorici i dalje obavlja svoju dužnost.