Regija
0

Hvar: Nasukala se jahta na kojoj je i državljanin BiH

FENA
Na otočiću Pokonji Dol jugoistočno od grada Hvara jutros se nasukala 35-metarska motorna jahta koja plovi pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata, a među putnicima iz Crne Gore, Srbije i BiH nema povrijeđenih osoba, saopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Prvu jdojavu o havariji motorne jahte u 7.30 sati dobila je Lučka kapetanija Split.

Na pramcu je pukotina promjera jedan metar. S obzirom na oštećenje i da je na jahti osam tona dizel goriva, zatvoreni su spremnici, te za sada nema nikakvog onečišćenja. Na mjesto pomorske nesreće u 8,15 sati upućena je brodica DVD-a Kaštela "Sv. Florijan" da ogradi jahtu s branama, a u 9,30 sati isplovio je i brod Lučke kapetanija Split "Pojišan"s dežurnim inspektorima, te tegljač "Argus" Brodospasa koji će pretočiti gorivo s jahte u svoje spremnike.

Jahta ima uredno izdanu vinjetu, u vlasništvu je Abu Dhabi International Marine Sports Club, a na njoj su bila tri državljana Crne Gore, po jedan iz Srbije te Bosne i Hercegovine.

Prema izjavi zapovjednika, crnogorskog državljanina, jahtu je nasukao na otok Pokonji Dol oko 6 sati jer je uočio prodor mora. Ispostava Hvar dojavu o nasukanju dobila je od vlasnika konobe na otoku Pokonji Dol. Lučka kapetanija Split obavit će uviđaj.