Regija
0

Humanitarna večer za izgradnju studentskog doma u Sarajevu

FENA
Udruge Hrvata iz BiH u Republici Hrvatskoj i Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo, pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade, prvi put organiziraju humanitarnu večer pod nazivom "Zajedno" s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju studentskog doma u Sarajevu, priopćila je Hrvatska matica iseljenika.

Humanitarna večer održat će se 18. travnja 2008. u 20 sati u zagrebačkom restoranu "Gastro Globus", a prethodit će joj misa u crkvi sv. Mati Slobode koju će u 17 sati predvoditi msgr. Pero Sudar, biskup i promicatelj školstva u BiH.

"S obzirom na činjenično stanje da hrvatski studenti u BiH, posebice u Sarajevu, imaju velikih poteškoća sa smještajem u studentske domove (u državnim studentskim domovima u Sarajevu nema gotovo ni jednog Hrvata), Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo (HKDD) započelo je izgradnju studentskog doma prvenstveno za hrvatske studente iz BiH. Nakon prve faze izgradnje za koju je utrošeno oko 300.000 eura, prelazi se na drugu fazu izgradnje doma koji bi imao kapacitet 240 postelja u 120 soba. Ukupni troškovi izgradnje doma su oko 3,5 milijuna eura, što taj projekt čini nemogućim organizirati bez pomoći dobrih ljudi, sponzora i donatora", navodi se u priopćenju.

Dodaje se da se tom humanom i strateški važnom projektu za opstanak i ostanak Hrvata u BiH, pridružuju i sve udruge Hrvata iz BiH koje djeluju u RH, te njihovi prijatelji.

Humanitarna večer bit će veliki skup Hrvata iz BiH u Zagrebu, koji po prvi put organiziraju sve udruge iz BiH - "Zajedno". Na večeri se očekuje oko 1500 gostiju, te medijska kampanja koja će uvelike pomoći prikupljanju sredstva.

Na večeri humanitarno će nastupiti Mate Bulić, Ivan Mikulić i Baruni, a organizirana je i aukcija slika uglednih akademskih slikara, navodi se u priopćenju iz Hrvatske matice iseljenika.