Regija
0

Hrvatsku zameo snijeg, bura i padavine blokirale saobraćaj

SRNA
Snijeg pada na području gotovo cijele Hrvatske, dok u primorskim krajevima puše i olujna bura.

Prema podacima hrvatskog Hidrometeorološkog zavoda, najviše snijega ima na Zavižanu na Velebitu - 88 centimetara i u Begovom Razdolju u Gorskom kotaru - 86 centimetara.

Na Sljemenu kod Zagreba izmjereno je 60 centimetara, u Pargu u Čabru 58 centimetara, a u Crnom Lugu na Risnjaku 53 centimetra snježnog pokrivača.

I danas će u većem dijelu Hrvatske padati snijeg, a u Dalmaciji kiša, najavljuju meteorolozi.

Riječka obilaznica između petlji Čavle i Kikovica zatvorena je u oba smjera za sav saobraćaj zbog vrlo loših vremenskih uslova, a zbog olujne bure autoputem Rijeka - Zagreb između Kikovice i Delnica mogu voziti samo automobili.

Zimski su uslovi, osim na putevima u Lici, Gorskom kotaru, i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, na riječkom području te u Istri, gdje je zabranjen saobraćaj za kamione s prikolicama i šlepere s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Zbog tehničkih problema na carini prekinut je saobraćaj teretnih vozila na graničnom prelazu Slavonski Šamac, navode iz Hrvatskog autokluba.

U prekidu su trajektne linije Brestova - Porozina, Lošinj - Susak, Sumartin - Makarska, katamaranske linije na riječkom području i katamarani Split - Vis, Ubli - Vela Luka - Hvar - Split, Korčula - Hvar - Split.