|

"Hrvatskoj je voda došla do grla"

"Hrvatskoj je voda došla do grla"
0
F
FENA
12.12.2009. u 12:02
0
komentara
0

dijeljenja
"Hrvatskoj je voda došla do grla"
Hrvatskoj je "voda došla do grla" - i tri mjeseca nakon prosvjeda koje je organizirala Hrvatska udruga sindikata (HUS) nastavljaju svi negativni trendovi zbog kojih su protesti održani, upozorio je danas predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.
I dalje padaju BDP, industrijska proizvodnja, broj zaposlenih, promet u trgovini, likvidnost, dobit itd., a uvođenje kriznog poreza i povećanje stope PDV-a izravno utječu na pad potrošnje i gospodarskih aktivnosti, te povećavaju gubljenje radnih mjesta, ocijenio je Matijašević na konferenciji za novinare.

Nakon nedavnih izjava premijerke Jadranke Kosor i novog ministra gospodarstva Đure Popijača jasno je da od nužnih rezova i smanjivanja troškova u državnom i javnom sektoru neće biti ništa, jer je jedini cilj vladajućih "ostanak u foteljama", tvrdi Matijašević.

Po usvojenom državnom proračunu za 2010. vidi se da ne treba očekivati nikakve bitne promjene u ekonomskoj politici i reformi uprave, a proračun će ionako već u prvom kvartalu morati ići na rebalans.

Jedini pozitivan pomak, početak obračuna s kriminalom i korupcijom, nažalost je više privid nego stvarna akcija jer se njezin doseg zaustavlja na nalogoprimcima, a stvarni pokretači ostaju nedodirljivi.

U tom smislu Matijašević je komentirao i ostanak Božidara Kalmete na ministarskom mjestu ustvrdivši da "ako Kalmeta nije znao za kriminal u HAC-u, onda nije obavljao posao ministra".

Dodao je kako, naprimjer, vodstvo HEP-a nije smijenjeno zbog skandala s plaćanjem skuplje cijene struje, zbog čega je Hrvatska izgubila stotine miliona kuna, nego zbog razmjerno benigne "afere Buljubašić".

Još uvijek nema očitovanja Državnog odvjetništva u vezi kaznenih prijava koje sam podnio zbog kupoprodajnog ugovora izdavačke kuće EPH i Slobodne Dalmacije, a istovremeno ministar turizma Damir Bajs, izvan svih pravila, preferira samo jednu tvrtku u turističkoj branši - Adriatica.net koji je u vlasništvu EPH-a, rekao je Matijašević.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.