{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Hrvatsko-slovenski spor treba rješavati pred ICJ-em"

F
13.2.2009. u 15:58
0
0
"Hrvatsko-slovenski spor treba rješavati pred ICJ-em"
0
"Hrvatsko-slovenski spor treba rješavati pred ICJ-em"
Foto: Reuters
Predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader predočio je austrijskom saveznom kancelaru Werneru Faymannu u petak u Beču hrvatsko stajalište da je najbolje da se hrvatsko-slovenski granični spor riješi na Međunarodnom sudu pravde (ICJ) u Den Haagu.
"Hrvatska inzistira na načelu da se bilateralna pitanje ne mogu i ne smiju unositi u europske pregovore", izjavio je Sanader novinarima nakon razgovora s austrijskim kancelarom, podsjetivši da to nije bio slučaj ni kod ulaska Slovenije u EU, niti kad je riječ o drugim državama koje su imale slična otvorena pitanja.

Sanader i Faymann razgovarali su o bilateralnim odnosima Hrvatske i Austrije, o načinima kako se jedna i druga zemlja suočavaju s gospodarskom krizom te o pristupu Hrvatske EU-u.

Faymann je pred novinarima podsjetio na tradicionalno dobre austrijsko-hrvatske odnose kojima pridonose građani obiju zemalja kao i plodna gospodarska razmjena. "Gospodarski odnosi u dobrim vremenima za nas su važan i dobar razlog da kažemo da smo i u gospodarski težim vremenima isto tako dobri prijatelji" izjavio je Faymann.

Austrija je uvijek podržavala Hrvatsku u njezinom približavanju EU, rekao je austrijski kancelar.

"U političkim, kulturnim i gospodarskim odnosima imamo toliko toga zajedničkog, da gotovo i ne možemo pronaći razlike" dodao je.

Sanader je zahvalio svom domaćinu na podršci Austrije na hrvatskom putu u EU, naglasivši povezanost Hrvatske i Austrije "u prošlosti, sadašnjosti i udućnosti".

Izvijestio ga je o stanju pregovora Hrvatske i EU te o svemu što Hrvatska poduzima u kontekstu slovenske blokade pregovora.

Dva političara, prenosi Hina, razgovarala su i o prilikama na jugoistoku Evrope i u tom kontekstu Sanader je najavio da će u martu posjetiti Beograd.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: