|

Hrvatski turizam bilježi pad u jeku sezone, utjecaj više faktora

Hrvatski turizam bilježi pad u jeku sezone, utjecaj više faktora
218
S
SRNA
8.7.2019. u 21:00
297
komentara
218

dijeljenja
Hrvatski turizam bilježi pad u jeku sezone, utjecaj više faktora Ilustracija: Shutterstock
Broj rezervacija u jeku sezone u hrvatskim hotelima sredinom juna niži je za tri do sedam posto u odnosu na isti period prošle godine, rekao je direktor Hrvatskog udruženja turizma Veljko Ostojić.
Ostojić je pojasnio da je anketa rađena sredinom juna među članovima ovog udruženja, a riječ je o najvećim hotelskim kućama u Hrvatskoj. On je naveo da je pokriven dovoljno veliki uzorak da govorimo o trendovima.

On je naglasio da se ulažu dodatni marketinški i prodajni napori da bi se u najboljem slučaju dostigle prošlogodišnje brojke.

"Naznake optimizma bilježe se samo u kompanijama koje su ulagale u povećanje kvaliteta usluge", rekao je Ostojić, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, riječ o najizazovnijoj sezoni u posljednjih nekoliko godina, na šta najviše utječe oporavak konkurenata na Mediteranu, ali i signali recesije na ključnim emitivnim tržištima, dok se Brexitu pripisuje tek neznatna važnost za sada.

Sporiji tempo rezervacija prijavilo je čak 70 posto anketiranih apartmanskih naselja, 62 posto hotela i 44 posto kampova, a jedva petina hotela ima jači broj rezervacija nego prošle godine.

Iz tog razloga, čak 22 posto hotela očekuje da će u ovoj sezoni snižavati cijene, 12 posto očekuje slabiju zauzetost, a pet posto manji prihod. Za kampove vlada još manji optimizam, jer čak 40 posto očekuje manji prihod u ovoj godini, uz pad zauzeća za 41 posto.
Prijavi grešku


Komentari (297)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...