{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Hrvatski Sabor treba osuditi zločine nad Srbima"

S
17.10.2010. u 10:56
0
7
"Hrvatski Sabor treba osuditi zločine nad Srbima"
0
"Hrvatski Sabor treba osuditi zločine nad Srbima"
Milorad Pupovac
Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac izjavio je da hrvatski Sabor ne bi smio da propusti priliku da donese deklaraciju o osudi zločina prema Srbima.
"Takav dokument je neophodan, jer u Hrvatskoj još nije dovoljno razvijena svijest o velikim stradanjima Srba tokom prethodnih ratova, kao i o odgovornosti bivše hrvatske politike za njih", rekao je Pupovac za nedjeljno izdanje novosadskog "Dnevnika".

On je dodao da je hrvatski predsjednik Ivo Josipović svojim istupima o ratu na prostorima bivše Jugoslavije stvorio uslove za donošenje takvog dokumenta.

"Hrvatska je poslije usvajanja deklaracije o osudi zločina nad Srbima u Skupštini Srbije dobila priliku. Koliko će vremena proći da sličan dokument bude donesen i u hrvatskom Saboru teško je reći, s obzirom na političke okolnosti u zemlji, kao i od sazrijevanja svijesti da su nad Srbima činjeni zločini", rekao je Pupovac.

Poslije donošenja Deklaracije o osudi zločina nad Srbima, predsjednik srpskog parlamenta Slavica Đukić-Dejanović pozvala je parlamente susjednih država da donesu slične dokumente, kojim se osuđuju zločini nad žrtvama ratova na području bivše Jugoslavije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: