Regija
12

Hrvatski premijer Orešković: Londonski forum je bio good, good, good...

Klix.ba
Tihomir Orešković (Foto: EPA)
Tihomir Orešković (Foto: EPA)
Mjesec dana nakon što je izabran na mjesto predsjednika Vlade Hrvatske, Tihomir Orešković obratio se hrvatskoj javnosti na konferenciji u Zagrebu.

Tema skupa bio je državni budžet o kojem će nakon premijerove prezentacije raspravljati sudionici okruglog stola: guverner Hrvatske narodne banke-a Boris Vujčić, ministar finansija Zdravko Marić, ekonomistica Svjetske banke u Zagrebu Sanja Madžarević-Šujster i predsjednik Hrvatske privredne komore Luka Burilović., piše Index.hr.

"Što se tiče mog engleskog, mislim da sam tu izdominirao, sada svi misle da svi Hrvati dobro pričaju engleski. Londonski forum je bio good, good, good", rekao je Orešković.

Kazao je da će prvi glavni potez nove Vlade biti budžet.

"Investitori su uvjereni da će nova vlada stvoriti jednu pozitivnu klimu. Vidi se da su investitori počeli kupovati naše pokretnice. Pitali ste me zašto je mandatar išao u Kitzbuhel - tamo sam imao priliku predstaviti Hrvatsku, i kao bivši investitor sam predstavio plan i ideje. To je bila moja prva mogućnost da vidim kako će naše poruke i planovi rezultirati - i rezultirali su dobro", kazao je.

Rekao je i da je "katastrofa što neko u Hrvatskoj ne može pokrenuti novu firmu za manje od 30 dana".