Olujno nevrijeme
50

Hrvatski ministar pomogao u spašavanju dva srbijanska državljana na Braču

Klix.ba
Foto. 24sata.hr
Foto. 24sata.hr
Hrvatski ministar rada Marko Pavić pomogao je jučer u spašavanju dva srbijanska državljana u olujnom nevremenu na otoku Braču, prenijeli su hrvatski mediji.

Otac i kćerka iz Beograda spašavali su brod i završili u moru, pa se nisu mogli popeti natrag i umalo su završili na oštrim stijenama. Međutim, pomogli su im ministar rada i još jedan mještanin, prenosi HRT.

Tihomir Proševski i njegova ćerka Violeta s nevremenom su se borili pola sata pokušavajući da usidre brod, no sidro im je bilo preslabo da zadrži brod izložen rastućim naletima talasa i udarima vjetra, pa se u jednom trenutku kanap koji drži sidro zapleo u propeler motora i brod je ostao bez pogona.

Proševski je skočio s broda da rasplete kanap, a za njim je u strahu skočila i njegova ćerka. U panici, jer su se usred oluje zatekli u moru, zaboravili su da spuste merdevine i više nisu mogli da se popnu na brod.

Vidjevši ljude u moru koji su se našli između oštrog stijenja i broda kako traže pomoć i istovremeno pokušavaju da spase svoj brod, u pomoć im je prvi priskočio ministar rada Hrvatske Marko Pavić koji se našao u blizini, a potom je iz kuće na suprotnoj strani zaliva doplivao još jedan mještanin u pomoć. Boreći se s olujnim vjetrom, zajedničkim snagama, uspjeli su da ih dovedu do obale, a brod prema šljunčanoj plaži, piše “Jutarnji list”.