Završio je u bolnici
22

Hrvatski ministar odbrane učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći u kojoj ima poginulih

N. V.
Foto: Vinkulja.hr
Foto: Vinkulja.hr
Ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić učestvovao je jutros u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba, a ministar je u bolnici.

Kako je potvrdila policija, nesreća se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje kada su se sudarili kombi i automobil koji je vozio ministar.

Prednji dio kombija je smrskan, dok se automobil u kojem je bio Banožić, prevrnuo na bok.

Mario Banožić (Foto: Armin Durgut/PIXSELL)
Mario Banožić (Foto: Armin Durgut/PIXSELL)

Iz policije su istaknuli da je vozač kombija preminuo, a da je Banožić u bolnici, no ispočetka nisu bili poznati detalji njegovog zdravstvenog stanja. Na Odjel za intenzivno liječenje u Vinkovcima, Banožić je primljen u 8:30 sati.

Prema posljednjim informacijama, zbog težine povreda, on će biti prebačen u osječki KBC. Ima teške povrede, ali je van životne opasnosti.

Direktor vinkovačke Bolnice Krunoslav Špočić potvrdio je za HRT da ministar ima "prvenstveno kontuzione ozljede glave i mozga, ali je za sada u kontaktu i nije gubio svijest".

U toku je uviđaj kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru nakon čega će biti poznato više detalja. Ova dionica državne ceste DC-55 na pravcu Vinkovci - Županja zatvorena je jutros od 8:15 sati.

Banožić je u trenutku nesreće bio u lovačkom odjelu s obzirom na to da je krenuo u lov.