Poginuo jedan muškarac
0

Hrvatski ministar odbrane se ne sjeća saobraćajne nesreće od jutros, uzrok je preticanje

N. V.
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić imao je jutros saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo vozač kombija s kojim se sudario. Banožić se, prema riječima, doktora ne sjeća nesreće no hrvatski mediji iz policijskih izvora saznaju da je ministar preticao u tom trenutku.
Nesreća se dogodila jutros u 6:15 sati kada je Banožić privatnim automobilom krenuo u lov. Sudario se sa kombijem čiji je vozač odmah poginuo, a ministar je prebačen u bolnicu na liječenje.

Prvobitno je bio na intenzivnom odjelu vinkovačke obolnice, a zatim je zbog teških povreda prebačen u KBC Osijek. Prema zvaničnim informacijama, život mu nije ugrožen, ali je teže povrijedio glavu.

Kako je rečeno iz osiječke bolnice, on je pri svijesti, ali ne potpuno s obzirom na to da se ne sjeća saobraćajne nesreće. Ima povrede mozga, prsnog koša, trbuha i ekstremiteta, ali se ističe da će biti dobro ukoliko ne bude pogoršanja.

Hrvatski mediji saznaju iz policijskih izvora da je ministar preticao u trenutku nesreće te da se sudario sa kombijem iz suprotne trake.

Saobraćajni vještak Goran Husinec je za Index.hr objasnio da prema položaju automobila se može zaključiti da je riječ o frontalnom sudaru pri kojem je svako vozilo udarilo svojim lijevim prednjim dijelom. To se u teoriji sudara vozila smatra jednim od najopasnijih načina sudara, ali ističe da ne može sa sigurnošću tvrditi, na osnovu fotografija šta se dogodilo.

Očevici su također kazali isto što i policijski izvori te saobraćajni stručnjaci, a to je da je ministar preticao kamion u trenutku sudara te da je bila velika magla.

Poginuli muškarac je 40-godišnjak iz Privlake, otac dvoje maloljetne djece.