Hrvatski ministar odbrane se izvinio građanima zbog skandala sa švercerom oružja

Hrvatski ministar odbrane se izvinio građanima zbog skandala sa švercerom oružja
2
S
SRNA
21.11.2019. u 15:27
24
komentara
2

dijeljenja
Hrvatski ministar odbrane se izvinio građanima zbog skandala sa švercerom oružja Damir Krstičević (Foto: EPA-EFE)
Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević izvinio se građanima u ime hrvatske vojske zbog trojice pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva koji su osumnjičeni da su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja.
"Hrvatska vojska će pobijediti ovu situaciju i ovakve ljude ćemo istjerati iz sistema. Bit ćemo čvrsti u sankcionisanju ovog slučaja", rekao je Krstičević, koji je osnovao komisiju koja će analizirati ovaj slučaj i predložiti mjere.

On tvrdi da je riječ o izolovanom slučaju.

Trojica pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku su pod istragom jer su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja, a policija je u njihovim domova pronašla i veću količinu vojne municije.Ova tri pilota bili su iskusni instruktori letenja, a švercera oružja su prevozili dok su bili na dužnosti, u okviru planiranih vojnih zadataka.

Kod pilota je pronađeno 8.000 komada municije, a istražitelji sumnjaju da je bilo namijenjeno crnom tržištu.

Portal Index.hr iz svojih izvora saznaje da je riječ o vojnim pilotima Ivanu Krizmanu, Zdenku Košutiću i Domagoju Nekiću, a od civilnih učesnika prijavljeni su Mišel Pavlović, Mladen Bencun i bivši zamjenik gradonačelnika Zadra Ivica Vlakić.

Policija je prijavila još jedno civilno lice čiji su inicijali B.E.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...