Poginule dvije osobe
13

Hrvatski ministar odbrane podnio ostavku nakon pada vojnog aviona kod Zadra

Dž. L.
Damir Krstičević (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Damir Krstičević (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Hrvatski ministar odbrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević podnio je ostavku nakon pada vojnog aviona kod Zadra u kojem su poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.
Podsjećamo, danas u poslijepodnevnim satima desila se avionska nesreća u mjestu Biljane Donje kod Zadra kada se srušio vojni školski avion. Prema pisanju hrvatskih medija, u nesreći su poginuli kadet i pilot instruktor, Marko Novković i Luka Jagatić.

Prilikom obraćanja javnosti ministar Krstičević izrazio je saučešće porodicama poginulih rekavši: "Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika, jako je teško svakome u Hrvatskoj vojsci".

On je dodao kako je važno da budu istražene sve okolnosti današnje nesreće. Međutim, ministar je na kraju iznenadio svojom ostavkom, javlja 24sata.hr.

"S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Hrvatske", jasno je zaključio Krstičević.

Inače, piloti prilikom ovakvih letova imaju padobrane na leđima i postoji procedura njihovog izbacivanja koja je poprilično komplicirana, rečeno je na konferenciji za medije Ministarstva odbrane Hrvatske.