Hrvatski ministar Medved: U BiH preusmjeravaju pažnju s četnika u Višegradu

Klix.ba
15.3.2019. u 10:38
101
36
Hrvatski ministar Medved: U BiH preusmjeravaju pažnju s četnika u Višegradu
101
Hrvatski ministar Medved: U BiH preusmjeravaju pažnju s četnika u Višegradu Tomo Medved (Foto: Patrik Maček/PIXSELL)
Hrvatski ministar za branitelje Tomo Medved ocijenio je da su navodi i optužbe ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića neodgovorne i neutemeljene te da bi se on trebao pozabavi pitanjima u svojoj zemlji, kao što je postrojavanje četničkog odreda u Višegradu.
Medved je pozvao Mektića, koji je iznio optužbe da su hrvatski obavještajci bili uključeni u tajnu operaciju čiji je cilj bio pokazati da u BiH djeluju naoružane grupe radikalnih islamista-selefija, odnosno kako su opravdane ranije izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o hiljadama islamističkih ektremista u BiH koji su prijetnja sigurnosti cijele regije, da se treba pozabaviti pitanjima u svojoj zemlji.

Mektić saslušan u Tužilaštvu BiH: Sigurnosne agencije ne vjeruju Gordani Tadić


Iznio je sumnju da je ovaj slučaj, možda, preusmjeravanje pažnje s nekih drugih tema kao što je "postrojavanje četničkog odreda u Višegradu.

"To su opasne teze", kazao je on.

Upitan bi li Hrvatska trebala poslati protestnu notu BiH, Medved je poručio da su se već Ministarstvo vanjskih poslova, kao i hrvatski premijer, očitovali o tom pitanju odbacujući navode.

"Moramo ponoviti da su to vrlo opasne teze, potpuno neutemeljene i neodgovorne i ni na koji način ne mogu crpiti nikakav osnov. U konačnici i Mektić će morati elaborirati tj. obrazložiti svoje navode", kazao je Medved, prenosi Hina.


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: