|

Hrvatski i slovenski sportisti igraju odbojke preko žice

Hrvatski i slovenski sportisti igraju odbojke preko žice
29
F
FENA
18.12.2015. u 16:20
7
komentara
29

dijeljenja
Hrvatski i slovenski sportisti igraju odbojke preko žice
Prijateljskom odbojkaškom utakmicom preko žilet-žice koju je slovenska vlada postavila na granicu s Hrvatskom, u subotu će hrvatski i slovenski sportisti i kulturni djelatnici izraziti protest zbog postavljanja žice na granicu u Istri i, kako ističu organizatori, bilo gdje u Evropi.
Prvo poluvrijeme će se odigrati u 11 sati na graničnom prijelazu Lucija-Brezovica kod Oprtlja, a drugo u 14 sati na graničnom prijelazu Dragonja-Kaštel kod Buja, potvrdila je Hini inicijatorica i koordinatorica te protestne akcije Vlatka Kolarović.

"Želimo poslati snažnu poruku cijeloj Evropi kako žica u Istri nije dobrodošla," poručila je Kolarović.

Pula i Istra su u konkurs za evropsku prijestolnicu kulture Pula +2020 ušle s temom demilitarizacije, a upravo "svjedočimo novoj militarizaciji evropskih gradova i naših života protiv koje se, u ime cijele Evrope, borimo igrom, kreativnošću i nenasiljem", rekla je i dodala da je od hrvatskih sportista dolazak potvrdio olimpijski pobjednik u streljaštvu Giovanni Cernogoraz, osvajač zlatne medalje u disciplini trap na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, a da će u utakmici sudjelovati odbojkaši iz slovenskih gradova u istri Izole i Kopra, te hrvatskih gradova Umaga i Novigrada i veliki broj hrvatskih i slovenskih kulturnjaka.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...