Regija
0

Hrvatski general krivotvorio dokumente za penziju od skoro 1.800 eura

FENA
Foto: Jutarnji.hr
Foto: Jutarnji.hr
Sisačko-moslavačka Policijska uprava, po nalogu USKOK-a i Županijskoga državnog odvjetništva u Sisku, nakon izvida kazneno je prijavila Petra Mašića iz Kutine, umirovljenoga policijskog službenika i bivšeg načelnika Ureda načelnika PU-a, zbog zlouporabe službenog položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i poticanja drugih da naprave lažnu službenu ispravu, potvrdila je danas ta policijska uprava.

Policija tereti svoga bivšeg službenika i dužnosnika da je krivotvorio svoj ratni put i da je na temelju krivotvorene dokumentacije ostvario visoku mirovinu, koja mu ne pripada.

Po riječima predsjednika Udruge specijalne policije "Ose" iz Siska i bivšeg zapovjednika te postrojbe i umirovljenog načelnika Odjela temeljne policije PU-a Slavka Muže, upravo je ta udruga prije dva mjeseca pokrenula pitanje Mašićeva odlaska u mirovinu od 13 tisuća kuna (oko 1,795.75 eura), sa statusom stopostotna ratnog vojnog invalida i statusom pričuvnog policijskog generala.

Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Predsjedništvo Udruge postavilo je upit o tome kako je Mašić sve to dobio iako ni jedan dan nije bio na bojišnici, podsjetio je Muža i dodao da je Ministarstvo cjelokupnu dokumentaciju dostavilo USKOK-u i Državnom odvjetništvu, nakon čega je policija protiv Mašića podnijela kaznenu prijavu.

Mašić na optužbe odgovara da se "ne može očitovati ni o kaznenoj prijavi, ni o kaznenom postupku koji je navodno pokrenut protiv njega, jer do danas nije dobio nikakvu pisanu obavijest da je osumnjičen, policija nije tražila njegov iskaz i službeno ne zna da je kazneno prijavljen".

"Riječ je o blaćenju i podmetanju. Status hrvatskog dragovoljca Domovinskog rata i glavnoga policijskog savjetnika stekao sam legalno, u mirovinu sam išao redovitim putem s vjerodostojnom dokumentacijom.

Moji pravni savjetnici poduzet će pravne mjere da zaštite moje dostojanstvo, čast i ugled", rekao je Mašić te dodao kako "do daljnjega neće davati izjave o tom slučaju bez konzultacija sa svojim pravnim savjetnicima".