{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska uputila diplomatsku notu Švicarskoj

F
1.10.2009. u 18:57
0
14
Hrvatska uputila diplomatsku notu Švicarskoj
0
Hrvatska uputila diplomatsku notu Švicarskoj
Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) Republike Hrvatske uručilo je u četvrtak diplomatsku notu švicarskom ambasadoru u Hrvatskoj zbog zabrane ulaska u Švicarsku hrvatskome pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu, saopćio je MVPEI.
Diplomatska nota uručena je veleposlaniku Erichu Hermannu Pircheru zbog nedavne odluke Saveznog ureda za policiju Švicarske Konfederacije o trogodišnjoj zabrani ulaska Thompsonu.

MVPEI u noti navodi da su razlozi koje su švicarska nadležna tijela navela za tu odluku neosnovani - postojanje ugrožavanjanja terorizmom, nasilni ekstremizam, zabranjenih obavještajnih služba, organiziranog kriminala te radnja koje ozbiljno ugrožavaju sadašnje odnose Švicarske s drugim državama ili koje su usmjerene na nasilnu izmjenu državnog poretka.

Osim toga, u noti su navedene činjenice u prilog ukidanja zabrane ulaska u Švicarsku za Marka Perkovića, među ostalima i ta da on ni u jednoj državi dosad nije bio kazneno gonjen ni kažnjavan za navedene radnje.

Ministarstvo je također izrazilo uvjerenje da će svi navedeni argumenti s hrvatske strane biti dovoljni da nadležna švicarska tijela preispitaju i ukinu odluku o zabrani ulaska u Švicarsku za Marka Perkovića, navodi se u saopćenju MVPEI-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: