Regija
0

Hrvatska: Uhvaćen "pristojni" pljačkaš kladionica

FENA
Nekoliko dana nakon objave njegovih fotografija na policijskim internetskim stranicama i u medijima uhapšen je 30-godišnji razbojnik osumnjičen da je u zadnje tri i pol godine "na neočekivano pristojan način" opljačkao 140.000 kuna (36.000 KM) iz 21 sportske kladionice, uglavnom na Trešnjevci u Zagrebu.

Nakon objave fotografija, snimljenih nadzornim kamerama u opljačkanim kladionicama, osumnjičeni 30-godišnji Zadranin sam se u ponedjeljak pojavio u zadarskoj policiji tvrdeći da nema nikakve veze s pljačkama te da to nije on na fotografijama. No ubrzo se utvrdilo da laže, a kad je uhapšen, u prisustvu advokata priznao je da je od početka 2008. opljačkao 21 zagrebačku kladionicu i pokušao opljačkati još dvije.

U pljačke je išao nemaskiran, radnicima kladionica prijetio je nožem ili plastičnim pištoljem, a žrtve razbojništva policiji su izjavile da je u pljačkama bio neočekivano pristojan.

Posljednju pljačku izveo je 4. jula kad je upao u kladionicu Supersport u Kranjčevićevoj ulici i prijeteći nožem radnici, uzeo 3.500 kuna.

U višegodišnjem razbojničkom pohodu navodno je opljačkao 140 hiljada kuna koje je, među ostalim, trošio i na kockanje.

Osumnjičeni Zadranin, koji je studirao u Zagrebu, do sada nije bio evidentiran u policiji, a nakon policijske istrage priveden je u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.