Regija
0

Hrvatska: Uhapšen krijumčar cigareta iz BiH

FENA
Krijumčar cigareta iz Bosne i Hercegovine, koji je jučer uhićen na međunarodnom graničnom prijelazu Metković kada je pokušao u Hrvatsku prokrijumčariti više od 60 tisuća cigareta, danas je doveden u istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku.

Kako je danas priopćeno iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, službenici postaje za graničnu kontrolu Metkovič u suradnji s djelatnicima Carine jučer oko 6 sati na tom su graničnom prijelazu krijumčarenu robu otkrili pri kontroli teretnog i priključnog vozila BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao D.B. (1983.), državljanin BiH.

Postupajući po nalogu istražnog suca, policijski službenici pretražili su vozilo u kojemu su u posebno za tu namjenu napravljenom prostoru u podu prikolice te dodatno nadograđenom prostoru pronašli 125 "baksi" cigareta Marlboro bez markica, pakiranih u neoriginalnu kartonsku ambalažu. Ukupno je pronađeno 62.500 kutija cigareta, a kriminalističkom obradom utvrđeno je da su cigarete bile namijenjene tržištu Republike Hrvatske.