Hrvatska: U Zagrebačkom holdingu 306 radnika sa lažnim diplomama

S
SRNA
2.1.2015. u 20:02
20
24
Hrvatska: U Zagrebačkom holdingu 306 radnika sa lažnim diplomama
20
Hrvatska: U Zagrebačkom holdingu 306 radnika sa lažnim diplomama
U preduzeću "Zagrebački holding" otkriveno je 306 zaposlenih sa falsifikovanim svjedočanstvima i diplomama, koji su oštetili ovo komunalno preduzeće za oko 88,5 miliona kuna (12 miliona eura) koliko iznosi razlika između ukupno isplaćenih plata i plata prema stvarnoj stručnoj spremi.
Najviše falsifikovanih svjedočanstava i diploma pronađeno je preduzeću "Zagrebački električni tramvaj" 94 i u "Čistoći" 84, javili su hrvatski mediji.

Šef revizije u Holdingu Pero Kovačević rekao je da je "Zagrebački holding" u martu prošle godine počeo provjeru ispravnosti svjedočanstava i diploma svih zaposlenih radnika, a da rezultati revizije pokazuju da je falsifikovano 299 svjedočanstava srednjih škola i sedam fakultetskih diploma.

On ističe da su protiv vlasnika lažnih diploma podnesene krivične prijave i da je pokrenut postupak otkazivanja ugovora o radu.

Prema njegovim riječima, još se provjerava stotinjak svjedočanstava iz Srbije.

Revizijom je ustanovljeno i iz kojih obrazovnih ustanova je dolazilo najviše "lažnih diploma".

Na popisu su 64 fakulteta, srednje škole i ostale obrazovne ustanove, uglavnom iz Hrvatske i BiH, a rekorder je "Škola za putni promet Zagreb" gdje je pronađeno 98 lažnih diploma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: