{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska: Titov luksuzni brod ponuđen na koncesiju

F
25.12.2014. u 09:26
19
71
Hrvatska: Titov luksuzni brod ponuđen na koncesiju
19
Hrvatska: Titov luksuzni brod ponuđen na koncesiju
Brod Galeb
Riječka Gradska uprava raspisala je konkurs za 30-godišnju koncesiju za korištenje Galeba, nekadašnjeg Titovog broda koji je zaštićen kao kulturno dobro Republike Hrvatske.
Kako su saopćili iz Gradske uprave, procijenjena vrijednost koncesije za 30 godina je 10,3 miliona eura. Prema studiji opravdanosti davanja koncesije, koncesionar na Galebu treba osigurati muzejski prostor površine 507,10 kvadratnih metara, rekreacijski centar, hostelski i hotelski smještaj, restoran, kongresni centar i bar.

Sve radove na uređenju broda za njegovo ekonomsko korištenje treba obaviti koncesionar o svom trošku bez mogućnosti povrata uloženog novca.

Radovi moraju biti u skladu s uvjetima i uz saglasnost Konzervatorskog odjela u Rijeci, mjerodavnog tijela Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a projekt uređenja treba dati na odobrenje gradu Rijeci.

Brod će biti na vezu na Riječkom lukobranu, konkurs je otvoren do 24. marta 2015., a kriterij za odabir ponude bit će najpovoljnija ponuda.

Brod Galeb, na temelju rješenja Ministarstva kulture Republike Hrvatske od 30. oktobra 2006., pripada kulturnom dobru te je od 2011. pod trajnom zaštitom u skladu sa Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: